Kezdetekről

 

Patikánk Borsod-, Szabolcs-, és Hajdú megye találkozásánál, a Tisza mentén, egy 8500 fős településen, Polgáron található.

1993-ban, jogelőd nélküli ún. magángyógyszertárként nyitottunk ki, két gyógyszerésszel, egy asszisztenssel és egy takarítónővel.

1994-től Tiszagyulaházán fiókpatikát üzemeltetünk. Hetente három alkalommal, az orvos rendelési ideje alatt vagyunk elérhetőek.

A Debreceni Egyetem által akkreditált patikaként hat gyógyszerészhallgató gyakorlati oktatásában vettünk részt. Közülük kettő államvizsgás, kettő rezidens gyógyszerész volt nálunk.

2007-ben egy országos pályázaton elnyertük az ÉV PATIKÁJA címet, nagy elismerés és megtiszteltetés ez egy vidéki patikának.

 

 

 

A betegek színvonalasabb ellátásáért

 

2011 május elsejétől patikánk átköltözött az új Térségi Járóbeteg Szakellátó Központba. Kisebb alapterületen, de nagyobb officinában várjuk betegeinket. Az új patika kialakításánál nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a megnövekedett forgalmat a lehető legrövidebb időn belül, a megszokott magas színvonalon ki tudjuk szolgálni. Ezért bővítettük számítógépes rendszerünket, így egy időben három helyen állunk betegeinket rendelkezésére. A már megszokott és megkedvelt konzultációs sarkot sikerült „átmenteni” az új patikába, így továbbra is zavartalanul tudjuk a gyógyszerészi gondozást folytatni. A szakrendelőben dolgozó orvosokkal felvettük a kapcsolatot, hogy megismerhessük rendelési szokásaikat, receptúrájukat, hogy ezzel is gördülékenyebbé tegyük a betegellátást. 

 

 Törzsvásárlóink megbecsülése

 

A nyitás óta eltelt idő alatt kialakult egy stabil törzsvásárlói réteg, akik főként idősebb emberekből és kisgyermekes családokból állnak. Pontosan ez a két csoport az, akik még nagyobb figyelmet, gondoskodást igényelnek tőlünk. Részükre kialakítottunk a GYÖNGY PATIKA program keretében, egy törzsvásárlói rendszert, ezzel is meghálálva töretlen bizalmukat. A recept nélküli gyógyszerekre és a gyógyhatású termékekre azonnali 5% árengedményt adunk.

A kezdeti időben egészségügyi felvilágosító előadások tartásával, baba csomagok, házi patika, úti patika csomagok összeállításával, ezek rendszeres ellenőrzésével próbáltuk segíteni a hozzánk fordulóknak. Az idős, rászorult betegeknek házhoz szállítjuk a gyógyszereket, pelenkákat, kerekes székeket, stb.

A különböző szűrő programok szervezésével, (például Patika Nap) az egészséges életre való neveléssel felvilágosító előadásokkal és a gyógyszerészi gondozással igyekszünk egészségtudatos, az egészséget értékként kezelő pácienseket „nevelni”.

 

 

Név szerint:

 

Szrogh Károlyné dr.  szakgyógyszerész

Szrogh Vivien dr. szakgyógyszerész

Györgyné Makó Andrea szakasszisztens

Bartók Istvánné szakasszisztens

Kövesdi Erika szakasszisztens

Jávorszkiné Zöldi Linda asszisztens

Gyüge Jánosné takarítónő

Főnix Patika Polgár

 

 

 

 

 

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 5 vendég böngészi